• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Muralmålning av konstnären Elina Metso Foto: Mikaela Eriksson, SVT

Ny muralmålning i Härnösand

En muralmålning av konstnären Elina Metso håller på att ta form i Härnösand. Muralmålningen arrangeras tillsammans med Härnösands fria kulturförening och Graffitifrämjandet.

Härnösands fria kulturförening har i år fått ett samarbete med Härnösandshus och nu tar den nya muralmålningen form på Storgatan vid Norrdans lokaler.

Stor efterfrågan

Första gången gatukonstveckan arrangerades var 2013, då Carolina Falkholt skapade den första muralmålningen i staden. Härnösandsborna har varit väldigt positiva till konsten sedan dess.

Muralmålning från 2013 av Carolina Falkholt Foto: Mikaela Eriksson, SVT

Efter 2014 då Härnösands fria kulturförening anordnande den senaste gatukonstveckan, då Erik Lindström gjorde stadens andra målning, har det varit hög efterfrågan, och nu får de en tredje.

Muralmålning från 2014 av Erik Lindström Foto: Mikaela Eriksson, SVT

Försenat projekt

– Konstnären Elina Metso har gjort alla linjer men pågrund av en trasig skylift och dåliga väderförhållanden har det varit svårt att slutföra målningen, säger Alva Ämting från Härnösands fria kulturförening.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer