Foto: privat

Nya protestaktioner vid vindkraftsbyggena i Ranasjö – demonstranter avhysta av polisen

Publicerad

Protesterna mot vindkraftsbyggandet i Salsjö och Ranasjö i närheten av Ramsele fortsätter – men på måndagsmorgonen var polisen på plats för att avhysa aktivisterna.

Polispatrullerna var på plats i Ranasjö under tidig måndagsmorgon. Det sedan demonstranterna återigen blockerat en infart till vindkraftsbyggena i Ranasjö och Salsjö i de nordvästra delarna av Sollefteå kommun, ”Twin peaks” som området kallas i folkmun.

Foto: privat

Bland annat hade aktivisterna ännu en gång hissat upp en person i ett träd, med hotet om att hen skulle falla till marken om repet som blockerade infarten till byggplatsen kapades.

Flera personer som fanns på plats när polisen anlände avhystes, och en person omhändertogs och har nu delgivits misstanke om grovt egenmäktigt förfarande alternativt egenmäktigt förfarande av normalgraden och narkotikabrott.

Foto: privat
Foto: privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.