Nolbys unga hockeytrupp – just nu på väg till sin första match. Länets färskaste lag möter Östersunds IK i Brunflo. Men, än så länge handlar det om träningsmatcher för laget. Först nästa år blir det seriespel, det är planen. Och förhoppningen.

Nyaste lagets första match

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen för nyaste laget – här åker Nolbys tjejer för att möta Östersund

Det är länets färskaste lag, men det är ett lag med ambitioner och höga mål.

Idag sätter sig hockeytjejena i Nolby på bussen till Klanghallen i Brunflo i Jämtland för sin allra första hockeymatch.

 I eftermiddag möter de Östersunds IK:s damlag i en träningsmatch.

Ska spela divison 1 – nästa år

Planen är att Nolby ska spela hockey i division 1 redan nästa säsong, och tanken är att ställa både ett A-lag och ett utvecklingslag på is, det hoppas en av klubbens eldsjälar, Tomas Andersson.

Men tills dess är det träningsmatcher som gäller.

– Vi vill bygga laget med spelare ur våra egna led kombinerat med lite spets utifrån, säger Andersson.

Ung trupp

Spelarna i dagens trupp är födda 1995 och senare men laget har fått ett tillskott av spelare från den nedlagda verksamheten inom Sundsvall Hockey, en klubb som fick ta till drastiska metoder för att lösa sina stora ekonomiska problem.

Nu har Nolby kontrakt med 13 tjejer för säsongen 2017/ 2018,  och idag, den 6:e januari,  är det alltså dags för det allra första testet för tjejerna i matchsammanhang.

”Om fem år spelar vi i SDHL” – läs tidigare artikel om hårdsatsande klubben

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.