Nyheter från onsdagen 20 november

Uppdaterad
Publicerad

Detta har hänt i Västernorrland under onsdagen den 20 november

• Radikala förslag när regionen ska spara

Stålbad väntar de närmaste åren

• Nytt krismöte om vindkraftsbygge i  Viksjö – irritationen växer

Ansvariga skyller på varandra

Manifestation i Junsele om barn i Afghanistan

Hör 12-åriga Mahbobehs tankar om framtiden

På vardagskvällar skickar vi ut en pushnotis som sammanfattar nyhetsdagen i Västernorrland. Mejla gärna nyhetstips till: vasternorrland@svt.se eller ring till redaktionen på 060-190 190.

Mer om Montessoripedagogik

Pedagogiken har fått sitt namn efter den italienska pedagogen, forskaren och feministen Maria Montessori (1870-1956).

Hennes observationer av barn ledde till en övertygelse om att barnet i samspel med omgivningen strävar efter att utveckla sig självt. Hon menade att barn måste få arbeta under frihet. Lärarens främsta uppgift är att observera eleverna och ge dem handledning utifrån deras mognad. Elevernas emotionella, intellektuella och kreativa sidor stimuleras.

Eleverna söker själva kunskap ett arbetssätt som leder till att elever lär sig lösa problem, reflektera och ta ställning.

Montessori såg sin pedagogik som fredsfostran och ansåg att ”fred inte kan existera utan människor begåvade med stor självkännedom och starkt samvete”.

Källa: Nationalencyklopedin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.