Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ylva Holmgre /SVT

En av ägarna nyöppnade bion i Kramfors: ”Loppet är inte kört för biograferna”

Uppdaterad
Publicerad

Biografen i Kramfors var tvungen att stängas i pandemins spår men med hjälp av två driftiga kramforsbor har den nu återuppstått. Under fredagen var det officiell invigning i samband med filmpremiär.

Biograf City som den heter fick sitt namn, enligt Robert Pettersson att det saknades ett city i Kramfors, en kärna.

  – Alla andra städer har ju sina centrum men här i Kramfors är det inget man säger, därför tycker jag att det var dags att ändra på det, säger Robert Pettersson som är en av ägarna till biografen.

Två salonger

Två renoverade salonger, där Manhattan, som den stora heter, tar in drygt 140 personer och en mindre salong som tar i 50 personer. De båda ägarna har lagt ner både tid och egna pengar för att kunna väcka biografen till liv igen.

  – Med facit i hand kanske vi borde tagit reda på lite mer innan vi slog till men det är skitkul och man får träffa mycket roligt folk, säger Robert Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.