Här på Finnkajen i centrala Sundsvall finns planer på att bygga ett nytt hotell. Foto: Kristin Hånell/SVT

Nytt hotell på Finnkajen i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls kommun har nu skickat ut detaljplanen för Finnkajen i Sundsvall för samråd. Av planen framgår att det görs plats för ännu ett hotell.

Finnkajen i Sundsvall är belägen vid Selångersåns utlopp i Sundsvallsfjärden. Kajen fungerar idag som en parkeringsplats men kommunens plan är att göra platsen attraktivare för människor.

Grönytor

”Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra ett hotell på Finnkajen” skriver man i beskrivningen av detaljplaneförslaget. I anslutning till hotellet vill kommunen skapa ”ett offentligt stadsrum med grönytor och mindre torg/eventplats”.

”Märkesbyggnad”

Detaljplaneförslaget medger en byggnad med 11 våningar. Tio av dessa kan inhysa hotellet men bottenvåningen är tänkt att bli ”publik”. Själva byggnaden ska ”ges en gestaltning värdig en märkesbyggnad”.

Möjlighet finns också att bygga bryggor längs en del av gångstråket längs kajen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.