SVT:s meteorolog Nitzan Cohen. Foto: Mats Andersson TT/SVT

Nytt intensivt snöväder på väg in över Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Nu på onsdagskvällen drar ett nytt snöoväder in över Västernorrland. På onsdagsförmiddagen gick SMHI ut med en klass 2-varning för stora snömängder och blåst.

– Det kommer att bli besvärligt även om det inte verkar som det blir i nivå med det snöoväder som var härom veckan, säger Nitzan Cohen, SVT:s meteorolog.

Det har inte gått mer än en vecka sedan klass 3-ovädret lamslog länet, och nu är ett nytt oväder att vänta. SMHI:s klass 2-varning gäller under hela torsdagsdygnet och berör främst östra delen av länet. 15-30 cm nederbörd väntas under kort tid och främst kustnära frisk ostlig vind på ca 10 m/s.

– Huvudfronten växer under natten mot torsdag, och under torsdagen kommer den mesta snön att falla. Snömängden kan variera, mest snö torde det bli i den nordöstra delen av länet, en bit in från kusten. Jag blir inte förvånad om det totalt sett kommer en halvmeter nysnö och på vissa ställen mer därtill, säger Nitzan Cohen.

Under sena fredagen och tidiga lördagen åter risk för kraftigt snöfall ca 20 cm.

Kan bli stökigt

Närmare kusten blir det blåsigt och nederbörden kan falla som snö eller snöblandat regn.

– Blåst och snö gör det extra besvärligt då det orsakar både snödrev, drivbildning och försämrar sikten avsevärt. Osäkerheten om väderutvecklingen är stor, men var beredda på att det kan bli stökigt igen, säger Nitzan Cohen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet