Erik Lövgren med Linnea Stenklyft i förgrunden. Foto: Peter Nässén/SVT

Nytt landstingsråd utsett

Publicerad

Socialdemokraten Erik Lövgren har utsetts till nytt landstingsråd och efterträder Elisabet Strömqvist (S).

För några veckor sedan blev ordföranden i landstingsstyrelsen Elisabet Strömqvist avsatt av den socialdemokratiska distriktsstyrelsen i Västernorrland. Under en presskonferens på torsdagen meddelades hennes efterträdare, som blir Erik Lövgren, tidigare vice ordförande i landstingsstyrelsen.

Under pressträffen duckade Erik Lövgren för frågan om det kan bli aktuellt med stora beskäringar på Sollefteå sjukhus.

– Det kommer bli besparingar på alla sjukhus och vi har ett beslut om att vi ska ha kvar tre akutsjukhus i länet, säger Erik Lövgren.

– I februari är det meningen att den breddade utredningen ska vara klar, och då får vi svar på hur landstinget ska lösa den ekonomiska krisen, fortsätter han.

Vice ordförande tydligare

Linnea Stenklyft (S) från Junsele, som blir ny vice ordförande i landstingsstyrelsen, var lite tydligare i frågan.

– Om den breddade utredningen visar att det bästa är det förslag som tidigare presenterades men som nu skrotats, så kommer vi att besluta så att det förslaget stöds, om det är det bästa för medborgarna, säger Linnea Stenklyft.

Både Erik Lövgren och Linnea Stenklyft säger att de är hedrade över att ha fått sina uppdrag och de känner sig inte oroliga att de hamnat i en ”katapultstol”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer