Foto: Polisens förundersökning

Nytt vittne – kidnappningsmordet åter i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Den avslutade rättegången om kidnappningsmordet återupptas sedan ett nytt vittne dykt upp i Sverige.

Rättegången avslutades i Stockholms tingsrätt den 12 maj men återupptas sedan åklagarsidan åberopat ett nytt vittne, uppger åklagaren Elisabeth Hermanrud.

Personen har tidigare förhörts av polisen men lämnade sedan landet och var därmed inte tillgänglig under rättegången. Det rör sig om en man från Sundsvall  som bedöms stärka åklagarsidan. Han har i polisförhören lämnat uppgifter som talar för att de mordmisstänkta agerade tillsammans och planerade kidnappningen och mordet.

23-åring bortrövad i Gävle

Vittnet åberopades redan i stämningsansökan men lämnade landet innan han skulle höras i tingsrätten.  Tingsrätten sade sedan nej när åklagarsidan ville använda mannens uppgifter till polisen som bevisning under rättegången.

Mannen kommer att höras den 29 maj. Då avgörs också om domen kommer att kunna meddelas den 9 juni som tidigare sagts.

– Vi hade kunnat vänta med vittnet till hovrättsförhandlingarna men ändå valt att ta upp det redan nu så att tingsrätten får hela bilden klar för sig, säger Hermanrud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

23-åring bortrövad i Gävle

Mer i ämnet