Nu ockuperas BB

Uppdaterad
Publicerad

Nedläggningen av BB i Sollefteå leder till drastiska åtgärder. På måndag ska Sollefteåborna ockupera BB.

När lille Vincent för två veckor sedan föddes på förlossningen i Sollefteå var det inte helt utan komplikationer. Mamma Anna-Marica behövde tas om hand efter förlossningen och Vincents pappa Anders vill inte tänka på utfallet om förlossningen satt igång på väg till Sundsvall eller Örnsköldsvik.

– Att detta skulle ha skett i till exempel Gålsjöskogen eller längs Viksjövägen, det skulle jag inte kunna tänka mig. För med tanke på den eftervård som krävdes på min fru, Anna-Marica, är jag inte säker på att hon skulle sitta här idag. då kanske jag hade suttit ensam här med Vincent säger Anders Lundin.

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

”Vi ska tjura ut landstinget”

Anna-Marica är en av initiativtagarna till den planerade ockupationen av BB. Ett sista halmstrå att gripa efter i hopp om att politikerna ska ändra sig. Hon är positiv och hoppas på stor uppslutning.

– Det är ju främst vi unga och mammor och gravida som ska ockupera är tanken men man vet ju inte hur länge en gravid orkar. Vi vet inte heller vad det blir för genomslag. Men jag hoppas verkligen att vi orkar tjura ut landstinget, säger Anna-Marica med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

Mer i ämnet