Olycka på E4 – lastbil krockade med motorcykel

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade under lunchtid på E4 i höjd med Saltvik, strax norr om Härnösand. En lastbil trängde omkull en person på motorcykel. Personen fick föras till sjukhus.

– Lastbilen skulle köra om en annan lastbil och uppmärksammade inte motorcykeln, säger inre befäl Tomas Berglund vid räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen

Larmet om olyckan kom in vid 12:30-tiden på tisdagen. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades ut till olycksplatsen.

En person på motorcykel ska då ha blivit trängd efter att en lastbil skulle köra om en annan lastbil vid Saltviksbacken på E4 i södergående riktning. Föraren till lastbilen ska inte ha uppmärksammat att personen på motorcykeln låg i omkörningsfilen.

– Personen fördes till sjukhus, men var talbar, säger Tomas Berglund.

Föraren till lastbilen ska inte heller ha uppmärksammat vad som hände utan körde vidare och försvann från olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.