Foto: Barbro Sellin SVT

Olycka på E4 gav trafikproblem

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka med en mindre lastbil inträffade på E4 i höjd med Svarvarböle mellan Timrå och Härnösand under söndagsmorgonen.

Larmet om att en lätt lastbil fått sladd och gått av vägen kom vid halv tiotiden. Olyckan inträffade i norrgående körfält.

En person färdades i olycksbilen.

– Föraren var ute ur bilen när vi kom till platsen och var också pratbar. Ambulanspersonal på plats har tagit hand om föraren, säger Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

Ett körfält avstängt

Enligt uppgift ska föraren ha fått lindriga skador.

Olyckan fick stor påverkan på trafiken. På den aktuella E4-sträckan råder mötesfri väg med mitträcken, men just på olycksplatsen är det tvåfiligt i norrgående riktning.

Strax före halv elva hade räddningstjänsten lämnat olycksplatsen.

Varning för halka

Den nysnö som fallit över Västernorrland det senaste dygnet har lett till halka här och var på länets vägar och räddningstjänsten manar till försiktighet i trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.