Hör lokalpolisområdeschef Josef Wiklund berätta om den påbörjade utredningen av olyckan. Foto: SVT

Polisen om påbörjade utredningen av olyckan: ”Finns filmmaterial filmat inifrån bilen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tragiska olyckan i Sörfors två mil utanför Sundsvall natten mot söndag har nu ett intensivt utredningsarbete påbörjats.

Fyra 16-åriga pojkar miste livet och två unga kvinnor vårdas för allvarliga till kritiska skador.

Det var natten mot söndag som fyra 16-åriga pojkar dog när en bil körde av vägen. Ytterligare två personer befann sig i bilen. En 14-årig flicka vårdas i Uppsala för allvarliga skador, och en 19-årig kvinna i Umeå med livshotande skador.

Till en början rapporterades det att det var fem personer inblandade, men därefter kom det fram att det var sex ungdomar.

Dödsolycka i Sörfors

Finns filmmaterial inifrån bilen

Enligt lokalpolisområdeschef Josef Wiklund ska polisen även fått ta del av filmmaterial som är filmat inifrån bilen innan olyckan inträffade. Material som enligt polisen även ska ha lagts ut på sociala medier. Men innehållet av filmmaterialet vill Josef Wiklund inte kommentera vidare just nu.

Hör Josef Wiklund berätta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet