Foto: Thomas Sundberg SVT

Örnsköldsviks innebandydamer klara för SSL

Uppdaterad
Publicerad

Örnsköldsviks IBs tjejer är klara för innebandyns högsta serie SSL efter seger med 7-3 mot IBF Falun inför en entusiastisk publik i en fullsatt Skyttis Arena. Se segerintervjun med lagkaptenen Isabelle Larsson i klippet här ovan.

ÖIB satte högsta fast direkt och hade en 5-0-ledning efter fem(!) minuter. Eftersom laget vann det första mötet i påskhelgen på bortaplan med 10-2 såg läget onekligen rätt fördelaktigt ut för Övikstjejerna.

Efter den rivstarten jämnade spelet ut sig något.

Efter 5-1 i paus kom Falun ut som ett nytt lag i andra perioden och stressade högt. Den höga pressen gav resultat och Falun hann med att reducera två gånger om efter misstag av hemmalaget.

Publikrekord

Falun fick efter det chansen i numrärt överläge utan att lyckas. Istället fick ÖIB samma möjlighet vilket man också utnyttjade och utökade till 6-3.

I slutet kunde Örnsköldsvikstjejerna bara bevaka ledningen och när gästerna tog ut målvakten i slutet sattes slutresultatet 7-3 i öppen kasse.

Efter slutsignalen var lagkaptenen Isabelle Larsson, själv tremålsskytt i matchen, lyrisk.

”Nu ska vi fira”

– Jag är så otroligt glad. Örnsköldsvik ska bara ha ett lag i högsta serien. Nu ska vi fira, sa hon till SVT Västernorrlands utsände Thomas Sundberg.

Tränaren Tommy Häggström var stolt över sitt lag efter avancemanget.

– Vi har ett ungt entusiastiskt lag kryddat med rutin. Vi är inte rädda för några lag, säger han.

Den avgörande kvalmatchen spelades inför en absolut fullsatt Skyttis Arena. Den officiella siffran är 1171 åskådare, rekord för arenan och publiken bar fram hemmafavoriterna mot ett avancemang till innebandyns finrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.