Göran Arnmark, orförande i Företagarna Örnsköldsvik. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Företagarna Örnsköldsvik om regeringens bredbandsmål inte nås: ”Helt avgörande”

Publicerad

Snabbt bredband till hela Sverige senast år 2025 – så lyder regeringens bredbandsstrategi. Men i Västernorrland ser det mörkt ut för att lyckas nå det målet, menar regionen.

– Ska vi ha en levande landsbyggd så är den här infrastuktursatsningen helt avgörande för många små och mindre företag, säger Göran Arnmark, ordförande i Företagarna Örnsköldsvik.

2016 lanserade regeringen strategin ”Sverige helt uppkopplat 2025”. Men målet ser ut att missas, och det kan få förödande konsekvenser för regionens företag och för en levande landsbygd, menar Göran Arnmark, ordförande i Företagarna Örnsköldsvik.

– Om vi ska ha vår landsbygd levande så är det en av de viktigaste förutsättningarna för att klara av digitaliseringen och att möta den konkurrensfördel storstäder har, säger han.

Behovet och efterfrågan är stort

– Jag skulle säga att i stort sett alla våra medlemmar är i stort behov av att ha ett bra nät, fortsätter Göran Arnmark.

Han säger också att det finns ett stort behov från företagares sida att kunna vara flexibel och tillgänglig på olika sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.