Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Signe Backlund och Maria Nilsson känner en viss oro över att deras utbildning kan påverkas av coronaviruset. Foto: Tiffany Lind/SVT

Oroliga studenter: ”Hoppas att praktiken blir av så vi kan ta examen”

Uppdaterad
Publicerad

Studenter på Mittuniversitetet känner en viss oro för att deras utbildning ska påverkas av coronaviruset. Framför allt kommande praktiker, tentor och examen.

SVT Nyheter Västernorrland besökte ett ovanligt tomt universitet under onsdagsförmiddagen. De få studenter som fanns på plats befann sig i biblioteket för att plugga.

Under tisdagen kom regeringens besked om att alla gymnasier, vuxenutbildningar, högskolor och universitet bör införa distansutbildning från och med idag, onsdag.

Oro inför praktiken

Studenterna blir ständigt uppdaterade med ny information från både Mittuniversitetet och Centrala studiestödsnämnden, vilket de är tacksamma för. Men många känner ändå en viss oro över att deras utbildning och examen ska påverkas av allt som händer just nu på grund av viruset.

Signe Backlund och Maria Nilsson går sista året på sjuksköterskeutbildningen i Sundsvall. Till sommaren är det tänkt att de ska ta examen. Men för att bli godkända krävs det att de om några veckor får gå på praktik. Något som de inte är helt säkra på att kommer få göra.

”Måste bli godkänd”

– Vi har fått lite information om att praktiken i nuläget ska bli av, men man vet ju aldrig, säger Signe Backlund.

De var även oroliga över att deras sista tenta, som också måste bli godkänd för att de ska kunna ta examen, skulle bli uppskjuten. Men under eftermiddagen fick de veta att den kommer att bli en så kallad ”webbtenta” i stället för att de ska skriva den i ett klassrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet