Otto Wallin hemma på besök i sitt gamla gym. Foto: SVT

Otto Wallin ”Det är hemskt det som har hänt”

Uppdaterad
Publicerad

Under ett träningspass förra veckan drabbades boxaren Erik Skoglund från Nyköping av en hjärnblödning. Han har sedan dess legat i medicinsk koma. Han och Otto Wallin lärde känna varandra för några år sedan.

 – Det är hemskt det som har hänt. Jag tänker på honom och hans familj och allting, säger Sundsvallsboxaren Otto Wallin om sin vän.

Otto är hemma på tillfälligt besök. Han ska tillbaka till New York där han tränat det senaste året, för att förbereda sig inför en match han har i slutet av januari.

Otto Wallin

Tankar på att sluta

Otto lärde känna Erik Skoglund för fem år sedan och att höra om hans tillstånd har påverkat hur han tänker på sin egen boxningskarriär.

 – Alla möjliga tankar går igenom skallen och att lägga ner var en av dem, ganska flyktigt då men det är klart att det kom upp i alla fall, säger Otto.

Allvarligt men stabilt

Enligt Team Sauerlands pressmeddelande om Erik Skoglunds tillstånd så är det allvarligt men stabilt. I uttalandet skriver hans team också att läkarna hoppas kunna väcka Skoglund någon gång nästa vecka, då svullnaden gått ned ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Otto Wallin

Mer i ämnet