Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boxaren och Sundsvallssonen Otto Wallin har fått en ny motståndare. Det är Onorede Ehwareme, även kallad ”Godzilla” som är kallad till matchen senare i sommar. Foto: SVT

Otto Wallin får ny motståndare inför sommarens stora match – möter ”Godzilla”

Uppdaterad
Publicerad

Det går fort i boxning. För bara en vecka sedan såg det ut som om 32-årige Richard Lartey skulle mötta Otto Wallin senare i sommar.

Men nu är det istället Onorede Ehwareme, även kallad ”Godzilla” som är kallad till matchen mot Sundsvallssonen Otto Wallin.

SVT:s reporter får tag i en morgontrött Otto Wallin på länk från Manhattan i New York där han sedan 2017 har sin bas. Morgontrött, men i fin form, hävdar han själv.

Tog sig en funderare

Förlusten mot Anthony Joshua från i december är ett minne nu även om han fick ta sig en rejäl funderare på framtiden.

– Jag tog mig en funderare men kände att jag har mycket kvar och nu är jag fortsatt motiverad, säger Wallin till SVT.

En nyhet är att hans tilltänkte motståndare vid galan den 26 juli, Richard Lartey, hastigt dragit sig ur.

Men det blir fajt. Den nigerianske Onoriode Ehwarieme, även kallad ”Godzilla” kommer i stället att stå i ringhörnan i Atlantic City där matchen går av stapeln.

”Slår hårt”

Som proffs har Onoriode Ehwarieme 20 vinster varav 19 på knock out. Han är 36 år, rankad 305 i världen och mäter 201 centimeter i längd. Otto Wallin har vunnit 27 av 29 matcher och är rankad som tolva i världen.

– Han är lite större än mig och ska slå hårt, men gör jag mitt så ska jag slå honom, säger Wallin.

I klippet berättar han mer om matchen och formen som den är idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.