Kollisionen var så kraftig att trädet knäcktes Foto: Magnus Igelström/SVT

Ouppmärksamhet kan ha orsakat olyckan

Publicerad

Olyckan när en stadsbuss kolliderade med ett träd i Sundsvall kan enligt polisen ha orsakats av ouppmärksamhet från chaufförens sida. En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats.

Det var på fredagskvällen som en stadsbuss med 14 personer ombord kolliderade med en större björk på Södra allén i Sundsvall. Flera personer skadades och fördes till sjukhus med ambulans. Samtliga ska ha ådragit sig lättare skador.

Utredning pågår

Olyckan utreds nu av Sundsvallspolisen.

– Vi har en pågående förundersökning och det lutar åt chauffören varit ouppmärksam. Brottsrubriceringen är vårdslöshet i trafik men det kan komma att ändras, säger förundersökningsledare Alexandra Bergström.

Fler förhör

Förhören med chauffören är inte slutförda och olika omständigheter kommer att vägas in. Polisen har till exempel noterat att solen stod väldigt lågt vid olyckstillfället.

Straffet för vårdslöshet i trafik är vanligen böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.