Foto: SVT

Överklagade dom för mordförsök – fick skärpt straff

Uppdaterad
Publicerad

Den 38-årige kramforsbo som i juni dömdes till nio års fängelse för mordförsök har nu fått sin sak prövad i högre instans. Resultatet blev tio års fängelse.

Det var en natt i mitten av mars som kramforsbon tog sig in i en bekants bostad och sköt honom i bröstet med ett gevär. Geväret, ett halvautomatiskt kulgevär, hade han stulit av en bekant som han tillfälligt bodde hos. Den skjutne mannen fick livshotande skador, men överlevde.

Vådaskott

38-åringen nekade under rättegången till brott och menade att det rörde sig om ett vådaskott. Ångermanlands tingsrätt trodde dock inte på detta utan fällde mannen för mordförsök, stöld och grovt vapenbrott.

Skärpt straff

Domen på nio års fängelse överklagades till hovrätten för Nedre Norrland som nu behandlat fallet. Deras slutsats blev att mannen gjort sig skyldig till brotten, så långt var man överens med tingsrätten. Men påföljden ogillades och hovrätten skärper nu straffet till tio års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.