Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Räddningstjänstens inre befäl Lars Hammarström tipsar villaägare om vad man kan göra för att förebygga eventuell vattenskada i sitt hus. Foto: Tiffany Lind/SVT

Översvämningar och vattenskador i Timrå efter gårdagens regn

Publicerad

Under lördagen inkom flera larm om översvämningar och vattenskador efter regnovädret. Bland annat ska flera villor i Timrå kommun ha drabbats av vatten i källaren.

Räddningstjänsten fick åka ut på flera larm under lördagen på grund av nederbörden under eftermiddagen. Det mest drabbade området var Timrå kommun, där det bland annat blev översvämning i en av tunnlarna vid NHK-arenan, det gjorde att folk valde att gena över E4.

Flera villor i Timrå drabbades även av vatten i källaren och slog larm. Ärenden som räddningstjänsten inte alltid kan prioritera.

– Det var säkert ett hundratal som fick vatten i källaren igår men de flesta får- och kan klara sig utan vår hjälp. Vi gör ju inget mer än vad man som privatperson själv kan göra. Det är också svårt för oss att kunna vara på flera ställen när flera villaägare blir drabbade samtidigt, säger Lars Hammarström, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Vilka larm prioriterar ni i dessa lägen?

– När det blir såhär mycket regn så åker vi ut på larm gällande kommunala lokaler och till exempel sjukhus. Samhällsviktiga funktioner helt enkelt, så att vi vet att samhället funkar, säger Lars Hammarström.

Se klippet och hör räddningstjänstens tips till villaägare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer