Per och Ingela Matsson i Bodrum i Turkiet. Tomma solstolar dagen efter kuppförsöket. Visa alla (3)
Visa alla (3)

Ovisst för Turkietresenärer

Publicerad

Per och Ingela Matsson från Kvissleby hamnade mitt i det militära kuppförsöket i Turkiet. ”Stanna på hotellet”, är beskedet så här långt. Men de är inte oroliga för egen del.

Paret semestrar sedan i torsdags i Bodrum i den västligaste delen av Turkiet. I området finns flera svenska turister som nu hamnat mitt i de oroligheter som utbröt när militära krafter försökte ta makten över landet.

Flygplatserna har varit stängda. Sociala medier har tidvis varit blockerade och mobilförbindelserna svajar. Nya uppgifter om kuppen och efterspelet kommer löpande. Ändå upplever inte Per och Ingela Matsson någon dramatik i sin situation. De är inte oroliga för egen del. Det mest dramatiska är att deras researrangör uppmanat dem att hålla sig på hotellområdet.

– Men vi har också märkt att folk lämnat Bodrum. Området är populärt bland inhemska turister och det är många från Istanbul som firar sin ledighet här. Idag märks det tydligt att många återvänt hem efter kuppen. Stränderna är nästan helt tomma, berättar Ingela Matsson.

– Vi märkte också hur hotellpersonalen samlades runt TV-apparaterna igår kväll för att följa med i nyhetsutvecklingen.

Deras hemresa ska enligt planerna ske först på torsdag. Researrangören har lovat ny information när läget i Turkiet klarnat.

– Flygplatsen stängs och man tänker; hur ska man ta sig hem?, säger Ingela Matsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer