Patient smittad med covid-19 på Sundsvalls sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Aftonbladet rapporterar att en person som är intagen på Sundsvalls sjukhus har smittats med covid-19.

Det är uppgifter som Mats Brännström, hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Västernorrland bekräftar för SVT Västernorrland.

Patienten ska enligt tidningen ha varit inlagd på en vårdavdelning med främst stroke-patienter, enligt Aftonbladet. Efter ett par veckor så började patienten att visa upp symtom på covid-19. Patienten misstänks ha smittats på sjukhuset.

– Det är en person som har legat inne i mer än tre veckor för en annan sjukdom. Under vårdtiden så visade patienten upp symtom från luftvägarna och efter provtagning så visa det sig att personen var smittad med coronavirus, säger Mats Brännström.

Coronaviruset i Västernorrland

Smittspårning på sjukhuset

Nu har Region Västernorrland satt in åtgärder för smittspårning.

– För det första har patienten isolerats och sedan så håller vår enhet för vårdhygien på att ta rätt på vilka patienter och personal som den här personen kan ha träffat under den tiden som han eller hon varit smittsam, säger Mats Brännström.

Personen vårdas på en vårdavdelning på sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet