Nu har han fått nog. Patrick Glamsjö i Baggböle har ställt sin traktor för att blockera kraftbolagets väg. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Patrick protesterar mot Eon – blockerar vägen med traktor

Uppdaterad
Publicerad

Patrick Glamsjö från Baggböle har sen länge fått nog, och i protest på måndagsmorgonen har han ställt sin traktor för att hindra Eon att bygga vägar genom ett artskyddat område.

Det första steget i Eons arbete med att bygga nytt vindkraftverk i Baggböle är att bygga en väg genom det artskyddade området, för de tunga maskiner som ska köra över marken. Det är något som upprör markägaren Patrick Glamsjö som har kämpat mot kraftbolagets planer sedan 2012.

”Hotat med att ta hit polis”

Enligt Patrick är de två parterna inblandade i ett avtal om hur och var vägen ska byggas.

 – Vi är inte överens om hur avtalet ska tolkas. Då kan inte bara den ena parten bara gå in och säga att nu tolkar vi det här på vårt sätt utan då är det faktiskt tredje part som måste gå in och tolka avtalet. Därför har jag ställt traktorn i vägen och de har hotat att ta hit polisen. Då får de väl göra det då för jag står för det här, säger Patrick Glamsjö.

Struntar i hans förslag

– Jag har gett förslag på alternativ om att gå runt och såga ner träd för att förenkla men de struntar i det, säger Patrick Glamsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.