Peabs presschef Kajsa Jacobsson bekräftar att deras anställde som figurerar i samma ekobrottsutredning som bland andra ÖFKs starke man Daniel Kindberg inte är på jobbet för närvarande. Vad som händer härnäst är oklart. Foto: TT/Peab

Peab: Vi ser väldigt allvarligt på det här

Uppdaterad
Publicerad

Den Peabanställde mellanchef som precis som ÖFKs starke man Daniel Kindberg suttit anhållen misstänkt för grova ekobrott är inte på jobbet, tills vidare. – Vi tittar på det här internt. Men än så länge vet vi inte så mycket mer, säger Peabs presschef Kajsa Jacobsson.

Det hon syftar på är förundersökningen om grov ekonomisk brottslighet där Daniel Kindberg och den Peabanställde misstänks på sannolika skäl för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

En Sollefteåföretagare, också inblandad i härvan, sitter alltjämt häktad sedan förra fredagen misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Inte i tjänst

Kindberg och mellanchefen på Peab släpptes på torsdagseftermiddagen på fri fot efter att suttit anhållna i två dygn, men misstankarna mot dem kvarstår och har stärkts efter förhören.

Den Peabanställde mannen är tills vidare inte i tjänst.

– Nej, han har inte varit på jobbet i dag, säger Peabkoncernens presschef Kajsa Jacobsson till SVT.

Bistår polisen

Hur agerar ni i det här?

– Vi bistår förstås polisen i deras utredning. Vi tittar också på det här internt. Men vad som kommer att hända framöver kan jag inte svara på i dag. Vi vet inte så mycket mer. Och det är ju förundersökningssekretess kring ärendet.

Har ni pratat med den brottsmisstänkte anställde sedan han släpptes fri?

– Jag vet att några medarbetare har pratat med honom. Men inte jag. Och jag vet inte vad som sagts.

Ingen kontakt

Har företagsledningen haft någon formell kontakt med honom för att få en bild av vad som hänt?

– Nej. Inte ännu i alla fall.

Hur ser ni på det här?

– Vi ser självfallet väldigt allvarligt på det här. Brottsrubriceringarna är allvarliga. Men jag kan inte ge några kommentarer i detalj eftersom det råder sekretess.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet