Foto: SVT montage

Per-Arne Frisk:”Jag är väl insatt i Österåsens hälsohem”

Uppdaterad
Publicerad

Per-Arne Frisk (S) är inte förvånad över reaktionerna på facebookinlägget om Österåsens hälsohem.

– Nej, så fort jag öppnar munnen så tror dom att jag är ute efter dom, säger han.

Inför sista regionfullmäktige före sommaren skrev han på sin facebooksida att han tyckte att landstinget borde satsa de 22 miljoner de lägger på Österåsens hälsohem på länets vårdcentraler i stället.

I inlägget skriver han bland annat ”...ser i bladet att nordvästra hörnet är på gång igen,,, jag börjar bli riktigt less på dem,,,”

Reaktioner

SVT: Var det så klokt att uttrycka sig så?

– Klokt och klokt, så fort jag öppnar munnen så tror dom att jag är ute efter dom, men jag vill bara komma med fakta, säger han.

Fakta eller inte, men reaktioner blev det. På hans egen och även på SVT Västernorrlands facebooksida. Många försvarar Österåsen:

”Ifrågasätt istället dessa skumraskavtal och höga orimliga löner till politiker och chefsläkare på Sundsvalls sjukhus.”

”Se Österåsen som en möjlighet för Sollefteå, vidareutveckla och för in nya perspektiv.”

”Österåsen är OERHÖRT viktig för länet och för Sverige. Det är långsiktigt vård.”

”Kan verksamheten”

Per-Arne Frisk får också en inbjudan av Robert Hollsten, överläkare på Österåsens hälsohem, att komma på besök för att lära sig mer om verksamheten, men det tycker han inte att han behöver.

– Den kan jag. Jag var med i utredningen av Österåsens hälsohem då jag satt i primärvårdsnämnden förra perioden, så jag är väl insatt.

Bör säljas

Per-Arne Frisk tycker Österåsens Hälsohem bör säljas, men poängterar att det är hans egen åsikt, inte partiets.

– Om Österåsen kan visa på goda resultat borde det gå att sälja, men så fort jag säger att man ska effektivisera nånting så får jag mail och brev av dom som tycker jag är dum i huvudet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.