Polisen på plats för att göra en teknisk undersökning. Foto: Tiffany Lind/SVT

Person hamnade under tåg i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En person hamnade på onsdagsmorgonen under ett godståg på Sundsvalls kombiterminal. Olyckan orsakar stopp i tågtrafiken i Sundsvall och tåg mellan Umeå och Gävle påverkas.

SOS larmades vid sextiden om olyckan. Enligt Lars Rydstedt, inre befäl vid räddningstjänsten, kallades man till platsen sedan en person av okänd anledning hamnat under ett tåg. Enligt polisens regionledningscentral rör det sig om en arbetsplatsolycka.

En person har förts till sjukhus med ambulans men det finns ännu inga uppgifter om personens skador.

Polisens utredare fanns under morgonen på plats för att göra en teknisk undersökning.

Tågtrafiken påverkas

Tågtrafiken till och från Sundsvalls central stoppades efter olyckan. Trafiken från Gävle i söder till Umeå i norr och Östersund i väster påverkas. Resenärer uppmanas kontakta sitt tågbolag. Vid 13.14 meddelade Trafikverket att tågstoppet ska vara över.

– Det kan vara vissa följdförseningar ifall tågen står på fel plats och så men det brukar rätta till sig efter ett tag, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket,

Polisen utreder det hela som en arbetsplatsolycka. Foto: Per-Erik Ström, SVT

SVT Västernorrland har kontaktat Sandahlsbolagen som driver terminalen men platschef Anders Nygren vill i nuläget inte lämna någon kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.