Foto: Rolf Lunneborg, SVT

Hundratals nya lägenheter till Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsföretaget Borix planerar hundratals nya lägeneter i Timrå. På torsdagsmorgonen skrev avsiktsförklaringen under av företagets representanter Pigge Werkelin och Roger Albrecht och Timrå kommun.

Byggplanerna presenterades vid en presskonferens i Timrå på torsdagsmorgonen. Den innebär i korthet att Borix, som ägs av Pigge Werkelin och Roger Albrecht, ska bygga 450 lägenheter under en tioårsperiod.

– Nu är det proppen ur för bostadsbyggandet i Timrå, vi har länge försökt bearbeta marknaden för att få privata byggare att bygga bostäder i kommunen, men nu känner vi att mycket är på gång. Det är inte bara Borix utan vi har flera andra projekt också, säger Ewa Lindstrand (S).

Val 2018 Timrå

Den första etappen av Borixs projekt byggs på Djupängen i närheten av Timrå ridstadion och omfattar sexton huskroppar med tre lägenheter i varje. Var de andra bostäderna ska byggas är ännu inte beslutat.

Billigare boende

Borix bostadskoncept handlar bland annat om att sänka kostnaden för den enskilde.

Det är möjligt genom att husen består av tre lägenheter: en lägenhet för fastighetsägaren och de övriga två till uthyrning.

– Konceptet går ut på att man skall kunna få en boendekostnad som egentligen inte blir högre än vad vatten, el och sopor kostar, berättar Pigge Werkelin.

Det här har med framgång testats på Gotland, säger han.

Man räknar med att komma igång med bygget inom det närmaste året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Timrå

Mer i ämnet