Foto: arkiv

Flydde från polisen i 190 km/tim

Uppdaterad
Publicerad

En personbil som vinkades in till sidan av en polispatrull väster om Sundsvall vägrade stanna och flydde från platsen. Det blev upptakten till en jakt, stundtals i 190 kilometer i timmen – som slutade först när personbilen prejades i diket.

Det var vid halv tvåtiden under natten mot måndagen som föraren av personbilen trampade på gasen i stället för att stanna för polismans tecken på E14 i Nacksta i Sundsvalls västra utkanter.

Patrullen tog upp förföljandet av bilen som i mycket höga hastigheter men med en inte helt rak kurs på vägbanan flydde längs E14 västerut.

Till sjukhus

I höjd med Matfors tog bilen av och fortsatte den vådliga färden mot Lucksta med polispatrullen hack i häl.

Strax söder om Lucksta tog det hela slut efter tio minuters jakt när personbilen prejades av vägen. De två personerna i bilen klagade på smärtor och fördes till sjukhus i ambulans. Föraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik och rattonykterhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.