Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör badgästerna på Slädaviken på Alnö berätta vad de tycker om parkeringarna vid stranden i videon. Foto: SVt

Parkeringskaos vid stränderna på Alnö: ”Tycker att det är för jävligt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera samtal har kommit in till polisen under midsommarhelgen angående trafikanter som felparkerar vid badplatser på Alnö. Något som gör det svårt för utryckningsfordon att komma fram.

Och flera badgäster rasar mot hur parkeringarna sker vid stränderna.

– Förra året var det kaos här. Då körde de nästan ner på stranden, säger Marina Källström.

Nu när sommarvärmen kommit ger sig människor ut till badplatserna runt om i länet och det har skapat parkeringskaos på bland annat Alnö i Sundsvalls kommun.

Polisen skriver på sin hemsida att det kan vara skillnad på liv och död att utryckningsfordon kan komma fram vid ett eventuellt drunkningslarm eller akut sjukdom. De uppmanar därför trafikanter att följa trafikreglerna och parkera så att det finns gott om utrymme längs vägarna.

Polisen på plats

Polisen har även varit på plats för att kontrollera att fordon inte parkeras längs vägarna och i kurvor i anslutning till badplatserna.

– När jag kom klockan 10 i morse var de här och cirkulerade, men då var det ju lite folk. Det är nu på eftermiddagen de flesta kommer, säger Marina Källström.

Kent Björk, en av de andra badgästerna för dagen, håller med om att det är viktigt att följa skyltningen för var man får stå.

– Det gäller att hitta en bra parkering där man inte står i vägen, konstaterar han.

Hör badgästerna på Slädaviken på Alnö berätta vad de tycker om parkeringarna vid stranden i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer