Foto: SVT

Polisen: Olycksbilen höll 120 km/tim när den kraschade

Uppdaterad
Publicerad

En första teknisk undersökning av bilen som kraschade på länsväg 548 vid Sörfors i helgen då fyra 16-åriga pojkar miste livet visar att hastigheten var ungefär 120 kilometer i timmen när den gick av vägen.

– En första indikation från bilens styrsystem visar att bilen höll ungefär den hastigheten då den kolliderade och airbagen löste ut, säger Josef Wikund, chef för polisen i Medelpad.

På den aktuella vägsträckan råder maxhastigheten 70 kilometer i timmen.

Dödsolycka i Sörfors

Olyckan inträffade vid tretiden under natten mot söndagen. I olycksbilen som kördes i nordlig riktning färdades sex unga personer när den av ännu okänd anledning gick av vägen och in i ett angränsande skogsparti.

Vårdas på IVA

Fyra av dem, alla 16-åriga pojkar, omkom. Två av dem är från Stöde, två av dem från Hälsingland.

En 19-åriga kvinna vårdas på intensiven med livshotande skador. En 14-årig flicka som också fanns med i bilen är också hon skadad, men vid medvetande.

Utredningen fortskrider

Har hon kunnat höras?

– Nej, hon är inte hörd av oss ännu, säger Josef Wiklund.

I övrigt fortsätter utredningen av dödsolyckan med oförminskad styrka.

– Resultat från andra tekniska undersökningar samt utlåtanden från rättsmedicinska undersökningar kommer tidigast under nästa vecka, säger Josef Wiklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet