Foto: SVT

Polisen övervakar hockeyderbyt med drönare

Uppdaterad
Publicerad

När Modo och Timrå brakar samman i Fjällräven center på onsdag kväll kommer polisen på eget initiativ att övervaka arrangemanget med drönare.

Vid mötet lagen emellan i Timrå strax före jul uppstod bråk mellan supportrar – och tre Timråfans stängdes av av den ”egna” klubben.

Det är dags för ännu ett länsderby i hockeyallsvenskan mellan topplagen Modo Hockey och Timrå IK. Lagen är tvåa respektive trea i tabellen, intresset är på kokpunkten och storpublik förväntas i Fjällräven center under onsdagskvällen.

I december slutade derbymötet i NHK Arena i Timrå med bråk mellan supporterfraktioner. För en månad sedan beslutade Timrå IK att stänga av tre av lagets supportrar för resten av säsongen efter det inträffade.

Före och efter matchen

Inför onsdagskvällens möte i Örnsköldsvik mellan länsrivalerna har polisen på eget initiativ bestämt sig för att övervaka hockeyderbyt från ovan.

I första hand före och efter matchen kommer polisen med hjälp av drönare att bevaka området kring arenan och anslutningsvägarna dit – Strandgatan, Sjögatan och hamnstråket.

”Syftet med drönarflygningen är att förebygga sammandrabbningar mellan supportrar”, skriver polisen på sin webbplats.

Högriskmatcher

Modo Hockeys vd Björn Widebro understryker att initiativet och beslutet om drönarövervakning är polisens eget, även om Modo som matcharrangör är ansvarig för säkerheten inne i själva arenan.

Derbymötena mellan Modo och Timrå i hockeyallsvenskan klassas som högriskmatcher och innebär att olika säkerhetsåtgärder ska vidtas.

– Det är en klass 3-match, vilket bland annat innebär att alla åskådare kommer att visiteras på väg in i arenan, säger Johan Widebro till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.