Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen undersöker området med hund efter att en man hittats död i stadsdelen Skönsmon i Sundsvall. Foto: Hans Lindblom/SVT

Polisen söker fler gärningspersoner efter mordet i Sundsvall

Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades död i en fastighet på Skönsmon i Sundsvall. En 25-årig kvinna har häktats misstänkt för medhjälp till mord. Men polisen tror att fler personer är inblandade i mordet och vill ha tips från personer som vet mer.
– Uppgifter i utredningen visar på att fler är inblandade, säger polisens utredningschef Veronica Andersson till SVT. Hör henne i klippet.

Det var på morgonen den 7 november som mannen hittades död i sin lägenhet på Skönsmon i Sundsvall. En person sitter sedan förra måndagen häktad misstänkt för medhjälp till mord.

Nu visar polisens utredning att fler personer var inblandade i mordet. Polisen skriver i ett pressmeddelande att man har en ”bra bild av händelseförloppet”.

”Inom bekantskapskretsen”

Polisen vill komma i kontakt med de personer som vet mer om händelsen. ”Det finns ingen fara för allmänheten då mordet skett inom offrets bekantskapskrets” skriver polisen.

Veronica Andersson, chef för utredningssektionen vid polisen i Västernorrland, är även fortsättningsvis knapphändig med uppgifter med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Uppgifter i utredningen

– Men under utredningsarbetet har det kommit fram uppgifter som gör att vi nu jobbar utifrån att fler personer varit med när mordet begicks, säger hon till SVT.

Hur har ni kommit fram till det?

– Det finns uppgifter i utredningen som pekar på det. Detaljer och omständigheter i utredningsmaterialet pekar på det. Mer kan jag inte säga.

Är det uppgifter i förhör med den häktade kvinnan som pekar på det?

– Det kan jag inte gå in på.

Häktad för medhjälp

Veronica Andersson vill inte heller svara på om den häktade kvinnan gjort några medgivanden i de fortsatta förhören, eller om fler personer hörts som misstänkta i utredningen.

Den 25-åriga kvinnan greps och anhölls dagen efter mordet, som på sannolika skäl misstänkt för mord. Hon begärdes också häktad för mord, men domstolen valde att häkta kvinnan för medhjälp till mord. Hon förnekar brott.

”Förändrar inget”

Men kammaråklagare Jens Göransson som leder förundersökningen sa efter häktningsförhandlingen förra måndagen att nedgradering av brottsrubriceringen inte hade någon betydelse i praktiken för den fortsatta utredningen.

– Det finns i nuläget ingen annan misstänkt i ärendet, sa han till SVT då.

Åtalet framflyttat

Åtal i ärendet skulle ha väckts senast nu på måndagen, då häktningstiden för kvinnan också går ut. Men åklagaren har begärt förlängd åtals- och häktningstid, vilket den 25-åriga kvinnan inte motsatt sig.

Sundsvalls tingsrätt har medgett 14 dagars förlängd åtalsfrist, och åtalet ska nu i stället väckas senast måndag den 9 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Sundsvall

Mer i ämnet