Polisen var med vid ett informationsmöte på Björnaskolan på måndagen. Foto: Pierre Ragnehag SVT

Polisen utreder bråk på Björnaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning angående den misshandel av en elev som ska ha skett på fredagen på Björnaskolan . Polisen deltog även på ett informationsmöte på skolan under måndagen.

På måndagen stannade hälften av eleverna hemma från Björnaskolan, i Björna norr om Örnsköldsvik. De kände sig inte trygga efter det bråk som varit på skolan i fredags. Då ska en pojke haft med sig både en kniv och ett pistolliknande föremål på skolan. En person är anmäld för misshandel. Eftersom det handlar om mindreåriga är det sekretess kring den förundersökning som har inletts.

Stökigt i Björna

Polisen har ännu ingen klar bild av vad som inträffat på skolan i fredags. Under hösten har det, enligt polisen, varit stökigt i Björna. De har fått rycka ut på bråk i samhället och det har förekommit droganvändning.

Polis med på skolmöte

Två gånger under hösten har skolan begärt att polisen ska medverka vid olika möten. Det senaste var ett informationsmöte på måndagen och tidigare i höst var polisen med vid ett föräldramöte.

Björnaskolan är en skola med barn elever från förskoleklass till och med årskurs nio. Sammanlagt finns det 140 elever på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.