Foto: Andreas Söderberg Vestin

12-åring överfallen och rånad med hammare i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

En 12-årig pojke blev rånad och misshandlad med en hammare i parkområdet längs Hälsans stig vid Kramforsån i centrala Kramfors sent under onsdagseftermiddagen.

– Man blir mörkrädd, säger polisens förundersökningsledare Erik Bylund.

12-åringen kom cyklande längs cykelbanan intill ån när han blev överfallen av två okända gärningsmän.

– Larmet kom in till oss vid 15.45 på onsdagen, och rånet ska ha skett ungefär en halvtimme dessförinnan. Det är en minderårig pojke, 12 år gammal, bekräftar Malin Axroth, presskommunikatör vid polisens region nord.

Inga spår

Männen var beväpnade med en hammare och 12-åringen blev slagen bland annat i huvudet. Förövarna, som 12-åringen bedömer vara i de övre tonåren, försvann med pojkens busskort och cykelhjälm.

– Vi har våra aningar om vilka det kan vara fråga om. Det handlar om killar i 18-20-årsåldern, säger Erik Bylund, förundersökningsledare vid Kramforspolisen.

12-åringen fördes till sjukhus för vård, men har fått komma hem igen.

Högsta prioritet

– Han har klarat sig relativt bra efter omständigheterna. Han är lite vimmelkantig, men det är man väl när man blivit överfallen med en hammare, säger Erik Bylund.

Vad säger du om den här händelsen?

– Ja, vad ska man säga? Man blir mörkrädd. Det här är sådant som inte händer så ofta i Kramfors, lyckligtvis. Men det är en obegriplig handling. Ärendet har högsta prioritet, det är det här vi i första hand jobbar med i dag, säger Erik Bylund.

Avspärrat

Strax efter rånet var polispatruller med hund på plats för att söka av platsen, dock utan resultat. Senare under onsdagskvällen spärrades området av.

Även under torsdagen sökte hundpatruller av området.

Polisen är angelägen om att få in eventuella vittnesuppgifter kring händelsen på telefon 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.