Foto: Anders Wiklund/TT

Polisen varnar: ”Se upp med falska rosförsäljare”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Västernorrland går ut med en varning för personer som utger sig för att sälja blommor men egentligen försöker lura till sig pengar. Så kallade rosförsäljare ska ha observerats i Kvissleby, Timrå och Ullånger.

Enligt polisen riktar försäljarna ofta in sig på äldre personer. De kan knacka på i bostaden eller ta kontakt med folk utanför butiker. I nuläget finns anmälningar eller iakttagelser där försäljare ska ha befunnit sig i Kvissleby, Timrå och Ullånger.

Försiktighet

Polisen uppmanar till försiktighet om okända besökare ringer på eller om okända tar kontakt.

”De kan vara mycket påstridiga och fara med osanning om ändamålet med försäljningen”, skriver polisen som också skickat ut en lista med fem punkter att tänka på:

  • Släpp aldrig in en obekant person i ditt hem. Stäng dörren om du känner oro.
  • Undvik att förvara pengar och värdesaker synligt, till exempel i hallen.
  • Lämna aldrig över plånbok, bankkort eller liknande till någon annan person.
  • Var medveten om att bedragare som tar kontakt med dig kan försöka komma åt din plånbok genom att distrahera dig med något annat, till exempel genom att försöka sälja blommor.
  • Får du en känsla av att något inte stämmer, ring polisen. Öppna inte ytterdörren och plocka inte fram plånboken. Ring 112 vid pågående brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer