Rockad på polischefsposterna i länet – hör Veronica Andersson, t f lokalpolisområdeschef, berätta om sin nya roll i videoklippet: ”Min första dag på jobbet i dag”. Foto: SVT

Polisen: Vi kommer att rycka ut i den mån vi kan

Uppdaterad
Publicerad

En av riskerna med tillträdeslagen är att polisen kanske inte har tillräckligt med resurser för att rycka ut på ett larm om personer som bryter mot den nya tillträdeslagen. En annan är att det riskerar bli mer administration.

Handlare kan från och med 1 mars ansöka om att en person som stört ordningen eller stulit något ur butiken kan få tillträdesförbud. Personen kan då få ett tillträdelseförbud av åklagare och varje gång den besöker butiken efter det så begår personen ett brott.

 – Det är upp till butiksägaren att larma när personen som fått ett tillträdelseförbud är i butiken. Då kommer vi att rycka ut i den mån vi kan.  Annars så får vi utreda det här som alla andra brott, säger Veronica Andersson, tillförordnad lokalpolisområdeschef.

Hör Veronica Andersson i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.