• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TiffanyLind/SVT

Polisen om radhusbranden i Johannedal: ”Tror att den startade i en carport”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att radhusbranden i Johannedal startade utomhus i en carport, det visar den tekniska undersökningen som påbörjades under tisdagen.

– Vi drar den slutsatsen efter de första vittnesiakttagelserna och vad teknikerna har sett i dag, säger förundersökningsledare John-Michael Kurtti på polisen.

Polis och räddningstjänst påbörjade under tisdagen den tekniska undersökningen efter den misstänkta mordbranden i ett radhus i Johannedal norr om Sundsvall.

Polisen misstänker att branden har startat i en carport vid radhuset och kriminaltekniker kommer troligen fortsätta brottsplatsundersökningen under onsdagen, enligt förundersökningsledare John-Michael Kurtti.

Även räddningstjänsten var på plats och samlade material, men var förtegna om vad de sett vid undersökningen eftersom polisen också utreder ärendet.

– Vi har dragit några korta slutsatser, säger Mattias Andersson, olycksutredare på räddningstjänsten.

Hör polis och räddningstjänst berätta mer om utredningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.