Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Polisen: ”Det har hörts skrik i området”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har säkrat spår och misstankarna om att det rör sig om mord har stärkts, uppger Veronica Andersson som är chef för polisens enhet för grova brott i Västernorrland. SVT möts av en blodig trappuppgång när vi besöker den misstänkta brottsplatsen.

Ingen person har gripits och ingen är heller misstänkt för brottet, men enligt polisen har misstankarna om att det rör sig om ett mord stärkts under dagen.

Blod i trappuppgången

När SVT besöker huset i stadsdelen Skönsmon under eftermiddagen har polisen släppt avspärrningarna. I trapphuset finns tydliga blodspår. Det finns också blod på ytterdörren. Hyresgäster kommer och går.

Dödsmisshandel på Skönsmon

SVT träffade ett yngre par som upplevde det som hänt som mycket obehagligt. De hade packat för att flytta ut under natten.

– Vi kommer inte tillbaka hit förrän blodet är borta, sa de.

Flera vittnen

Det har hållits flera förhör med boende i området.

– Vittnen har hört skrik i området i natt vid halv ett-, halv två-tiden och vi är givetvis intresserade av få in fler vittnesuppgifter, säger hon till SVT.

Ett annat vittne har berättat att hen sett en person hastigt lämna den misstänkta brottsplatsen.

Det aktuella huset har varit avspärrat under större delen av dagen. Polisens kriminaltekniker har funnits på plats för att säkra spår. Bostadsområdet har även sökts igenom med hundpatruller och drönare.

Offret är en man i 30-årsåldern. Han är inte känd av polisen sedan tidigare. Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandel på Skönsmon

Mer i ämnet