Foto: Rolf Lunneborg/SVT

Insats i Granlo – flera polisbilar på plats

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om att personer hade uppträtt hotfullt i stadsdelen Granlo i Sundsvall under måndagen. Även på tisdagen var insatsstyrkan på plats.

– Det handlar om en person med vanföreställningar som trodde sig vara omgiven av beväpnade män. Vi har tagit med honom till stationen för blodprov och han är i nuläget misstänkt för narkotikabrott, säger polisens förundersökningsledare Henrik Blusi.

Sundsvalls Tidning var först med att berätta om att det under måndagseftermiddagen pågick en polisinsats i Granlo. Poliser, bland andra insatsstyrkan och hundpatruller, rörde sig i bostadsområdet med dragna vapen.

Måndagens insats avslutades, men poliserna återkom på tisdagsförmiddagen. Polisen frågade folk i bostadsområdet om de hade sett några misstänkta personer som hade rört sig i området. Sökinsatsen var dessutom inriktad i ett skogsområde mot Granloholm.

Tillbaka på tisdagen

– Jag har sett tre poliser med hund som har spårat upp mot skogen mot Granloholm, sa vittnet Stefan Johansson till SVT på måndagen.

Insatsen avslutades vid 15.30-tiden på måndagen, men vid lunchtid på tisdagen var beväpnad polispersonal åter tillbaka i Granlo. Boende i området uppmanades att gå in till sig och polisbilar körde hög fart såväl på gator som på gångvägar i området.

Faran över

Timmen senare kunde polisen meddela att faran var över och att en man i 35-årsåldern tagits till polisstationen för förhör och blodprovstagning.

– Han har haft vanföreställningar såväl i går som i dag om att beväpnade män varit ute efter honom och att de funnits utanför hans bostad, berättar Henrik Blusi som är förundersökningsledare vid lokalpolisen i Medelpad.

Känd hos polisen

Har han hotat någon person?

– Nej, det har han inte.

Är han känd hos er sedan tidigare?

– Ja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.