En man allvarligt skadad efter skottdrama utanför Kramfors under fredagen. Misstankarna har stärkts mot en man, anhållen misstänkt för mordförsök. Foto: Per-Erik Ström, SVT

Polisen bekräftar skottdrama – en person vårdas för allvarliga skador

Uppdaterad
Publicerad

I samband med ett skottdrama i en ort utanför Kramfors under fredagen skadades en man allvarligt. Han vårdas nu på sjukhus för sina skador. Två personer greps och anhölls, men den ene har nu släppts. Den andre, en man född på 80-talet, är misstänkt för mordförsök.

Dramat inträffade på en mindre ort i Kramfors kommun under fredagen.

– Jag kan bekräfta att en man vårdas på sjukhus med allvarliga skador, sa Josefin Perming Tengqvist på polisens avdelning för grova brott under fredagen.

En person har släppts

Två personer anhölls i det första skedet, bägge misstänkta för inblandning i händelsen, men under lördagen släpptes en av männen.

Misstankarna har däremot stärkts mot den andre, en man född på 80-talet.  Han är således fortsatt anhållen.

– Det jag kan säga är att de tre personerna känner varandra väl och alla tre är sedan tidigare kända av polisen, säger Josefin Perming Tengqvist

Informationen från polisen kring fallet är i övrigt tämligen knapphändig, och beskedet under lördagen är att beslut om eventuell häktning tas på måndag.

Offret allvarligt skadad

Men polisen bekräftade alltså under lördagen att det rör sig om ett skottdrama, och att den skjutne mannen är allvarligt skadad.

Mannen, född under 70-talet, vårdas nu på sjukhus.

Under helgen kommer förhör att hållas, men övrigt lämnar polisen inga uppgifter ”på grund av utredningstekniska orsaker”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.