Polisen utökar avspärrningarna vid Sundsvalls kommunhus. Foto: SVT

Polisinsats vid kommunhuset i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Kommunhuset i Sundsvall spärrades av efter att en man hotat att tända eld på sig själv i receptionen. Efter ett par timmar var situationen under kontroll och polis, ambulans och räddningstjänst lämnade platsen. Kommunhuset kommet att vara avspärrat hela onsdagen.

– Polisen drog igång en pulversläckare och sprutade på honom. Sedan kunde de gripa mannen utan problem, säger Gunnar Åberg, säkerhetschef på Sundsvalls kommun.

Det var vid lunchtid på onsdagen som larmet inkom om en bråkig person i receptionen på kommunhuset i Sundsvall. Av okänd anledning hotade mannen att skada sig själv.

Polis, räddningstjänst och ambulans tillkallades. Vid 14-tiden utökade polisen avspärrningarna vid kommunhuset.

Hällt vätska på sig

Enligt Gunnar Åberg på Sundsvalls kommun har mannen hällt någon form av vätska på sig själv.

– Vi kommer inte utrymma huset. Däremot har vi utrymt personalen i receptionen och spärrat av alla dörrar, säger Gunnar Åberg.

Efter ett par timmar lämnade polis, räddningstjänst och ambulans kommunhuset och avspärrningarna begränsades till entrén. Enligt polisen kunde mannen omhändertas och han skulle föras till vården. Kommunhuset är fortsatt avspärrat under onsdagen.

– Vi måste sanera med ett saneringsföretag. Det ser ut ungefär som vetemjöl inne på golvet och på bord och så vidare, säger Gunnar Åberg.

På torsdag räknar han med att kommunhuset kommer att hålla öppet som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.