Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Grannarna i bostadsrättsföreningen har blivit utan post. Det hade kunnat få ödesdigra följder, berättar Kjell-Ove Cederqvist. Hör honom i videon.

Ingen post i brevlådan – Postnords brevbärare sjukskrivna

Uppdaterad
Publicerad

Postnord är hårt drabbat av sjukskrivningar just nu. Det har resulterat i att posten inte kunnat delas ut på flera håll i Sundsvall.

– Vi tycker det är jobbigt, säger Anders Öhman, terminalchef Postnord.

Kjell-Ove Cederqvist som är ordförande i bostadsrättföreningen Kondoren i Sundsvall. När han började få samtal från sina grannar om att deras post inte kom ringde han genast Postnord.

– Då fick jag veta att det var sjukdomar som gjorde att brevbärarna inte kunde komma. Det är ju märkligt att de inte har vikarier som är utbildade, säger Kjell-Ove Cederqvist.

Corona

Julen närmar sig och Postnord har en intensiv period framför sig. Att det sammanfaller med coronapandemin gör inte saken bättre.

– Just nu så har vi ett ansträngt läge med ökad personalsjukskrivningar. Vi är drabbade precis som alla andra i samhället, säger Postnords terminalchef Anders Öhman.

Postnord har tagit in vikarier för att kunna säkra postutdelningen.

– Vi tycker det är jobbigt när vi inte kommer ut med posten, säger Anders Öhman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet