Patrik Wreeby. Foto: SVT arkiv

Premicare om Voon: ”Vi har inte bestämt oss”

Uppdaterad
Publicerad

Det står ännu inte klart att Premicare kommer att lägga ett bud på Voons Hälsocentral i Sollefteå. De håller just nu på att analysera verksamhetsinformation om den hälsocentral som gått i konkurs.

Patrik Wreeby är ordförande i det privata vårdföretaget Premicare. Han uppger att ett förvärv ännu inte är bestämt.

– Tidsschemat är mycket pressat. I normala fall har vi några månader på oss att analysera verksamhetsinformation inför ett förvärv, detta måste nu göras på några få dagar, uppger han.

Vårdkooperativet Voon

Besked på måndag

Premicare har fått information om Voons hälsocentral men väntar nu på ytterligare kompletterande information.

– På måndag morgon kommer vi att lämna ett besked om det finns ett intresse från vår sida att ta över verksamheten, uppger Patrik Wreeby.

Caspien skickar ansökan

Hassan Soleymanpur som står bakom vårdbolaget Caspien är fortfarande intresserad av att ta över Voon. Han berättar tidigt under fredagseftermiddagen att han nu lämnat in en komplett ansökan till Regionens vårdvalsenhet.

– De bad mig att söka och de sa att de kommer att ta ett snabbt beslut, så jag kanske får ett svar idag eller på måndag, säger han.

Om du skulle få ta över hälsocentralen, hur ser du då på risken att antalet listade patienter skulle minska tills dess?

– Jag ser ingen risk med det. Jag vet vad jag ska göra för att få patienter tillbaka i sådana fall, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet