Konkursförvaltare Magnus Lindblom jobbar för att hitta en ny köpare till vårdcentralen i Sollefteå som tidigare drevs av konkursade Voon. Foto: SVT

Premicares nej ett bakslag för konkursboet

Uppdaterad
Publicerad

Vårdcooperativet Voons konkursförvaltare Magnus Lindblom nåddes under gårdagskvällen av beskedet att företaget Premicare inte längre är intresserad av att ta över vårdcentralen i Sollefteå.

Är det ett stort bakslag att de drar sig ur?

– Självklart. Premicare var ju godkända av Vårdval och hade kommit långt i processen när de valde att kliva av.

Vårdkooperativet Voon

Hur går ni vidare nu?

– Jag kommer att kontakta Vårdval Västernorrland. Det finns intressenter som har kommit olika långt med sin ansökan. Det är patientsäkerheten som ska stå i fokus, säger Magnus Lindblom, som i övrigt inte vill kommentera situationen.

Läkaren bakom vårdbolaget Caspien, Hassan Soleymanpur, som driver vårdcentraler i Sundsvall, har tidigare uttryckt intresse att ta över konkursade Voon i Sollefteå.

– Vi har erfarenheter hur man driver den här typen av verksamhet i Region Västernorrland och det tror jag är avgörande om man ska kunna göra det med framgång, sa Hassan Soleymanpur till SVT Västernorrland i början av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet