Från vänster Petra Meidell, specialistläkare geriatrik, Hans Boman, smittskyddsläkare, och Karin Sellgren, vaccinationssamordnare covid-19. Foto: Region Västernorrland (t v) & SVT

Presskonferens om covid 19-läget i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Region Västernorrland håller under onsdagen presskonferens om läget med smittspridningen och vaccinationerna mot covid-19. SVT sänder presskonferensen direkt klockan 13 – här kan du ta del av den.

Perioden januari till och med mars är en tid på året då det brukar vara mycket luftvägsvirus i farten och enligt regionen är vi inne i en kritisk tid för att kunna undvika en stark tredje coronavåg. Smittskyddsläkare Hans Boman kommer att ge den senaste informationen kring smittspridningsläget under pressträffen.

Information kommer också om hur regionen arbetar med post-covid vård, alltså med de patienter som är i behov av vård en tid efter att de haft covid-19. Det kommer också att redogöras för läget när det gäller vaccinationerna.

De medverkar från Region Västernorrland

  • Hans Boman, smittskyddsläkare
  • Karin Sellgren, vaccinationssamordnare covid-19
  • Petra Meidell, specialistläkare geriatrik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet