Visa alla (5)

Pride i Härnösand – för första gången

Publicerad

För första gången arrangerades Härnösand Pride och det var många som ville vara med och tåga genom centrum till Stadsparken.

Aldrig tidigare har ett pridetåg promenerat i Härnösand men under lördagen tågade, enligt arrangören, ca 500 personer genom centrala Härnösand för HBTQ-rättigheter och alla människors lika värde. En som var glad över att vara med var landshövding Berit Högman.

– Jag hoppas och tror att det betyder väldigt mycket. Att fler av oss ledare i samhället visar stöd och engagemang tror jag också betyder mycket.

Uppmärksamma allas lika värde

Bakom arrangemanget står Svenska kyrkan, RFSL och en grupp privatpersoner.

– Härnösand Pride är ett bra tillfälle att fira mångfalden i regnbågens alla färger. Genom att uppmärksamma alla människors lika värde och genom kunskap bidrar vi till ett mer inkluderande samhälle och förhoppningsvis ett öppet och inkluderande Härnösand, säger diakon Åsa Sjöberg, Svenska kyrkan Härnösand

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer