Demonstration inför beslut om nedläggning av hälsocentralen i Nacksta. – Vi trodde mer om våra politiker, säger Nackstabon Berit Karlsson till höger. Hör henne i klippet. Foto: SVT

Protester in i det sista mot beslut om nedlagda hälsocentraler

Uppdaterad
Publicerad

Under regionfullmäktige i dagarna två fattas beslut om de föreslagna stängningarna av flera hälsocentraler i länet.

Verksamheten i Nacksta i Sundsvall plus filialerna i Trehörningsjö och Långviksmon hotas av nedläggning – samtidigt som hälsocentralerna i Junsele och Ramsele föreslås bli filialer. Lidens hälsocentral kommer kvarstå som hälsocentral fram till 2022 och därefter enligt förslaget slås samman med Granlo och bilda hälsocentralen Granlo/Liden.

Men protesterna från berörd allmänhet fortsätter ”in i kaklet”. Så här såg det ut och lät det utanför fullmäktige i morse – se klippet.

Fotnot: I en tidigare version av texten uppgav vi felaktigt att hälsocentralen i Stöde skulle bli en filial. Den blir kvar som hälsocentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.