Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under onsdagen protesterade ett 70-tal lärare utanför kommunhuset i Sundsvall. Foto: Per-Erik Ström / SVT

Här protesterar lärarna utanför kommunhuset i Sundsvall: ”Helt ogenomförbart”

Uppdaterad
Publicerad

Starka röster har hörts från lärare om de väntande nedskärningarna inom skolan – bland annat i Facebokgruppen ”På våra bara knän”.

På nämndsmötet under onsdagen protesterade ett 60-tal lärare utanför kommunhuset i Sundsvall.

Lisa Tynnemark (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden berättade innan mötet att målet är att diskutera och tydliggöra hur alla elever ska kunna få den utbildning de har rätt till och hur elever med behov av särskilt stöd ska kunna få det tillgodosett.

Anledningen till det är de kritiska rösterna som har hörts från lärarnas håll, bland annat i facebookgruppen ”På våra bara knän” med lärare som är kritiska till sparförslaget som väntas slå mot skolan.

– De här underskrifterna och facebookgruppen grundar sig i ilska. Det är inte att vi gnäller, utan det här går inte, berättar Katarina Wallner som är lärare och grundare av facebookgruppen ”På våra bara knän”.

Lämnade över namnlista

De många lärarna som samlades utanför kommunhuset lämnade över en namnlista i protest mot de nedskärningar som skolan väntas drabbas av efter det underskott som kommunen går in i 2022 med. Listan mottogs av Lisa Tynnemark (S)

– Jag tar de här rösterna på allvar. Det är barns utbildning det handlar om, säger Lisa Tynnemark (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer