Visa alla (3)

Räddningstjänsten i inlägg: ”Höll på att köra över vår personal”

Publicerad

Räddningstjänsten i Höga Kusten Ådalen reagerar starkt på en händelse i samband med en trafikolycka på E4:an utanför Härnösand under söndagen.
– Jag blev fruktansvärt rädd och tänkte hur ska vi klara det här, säger Jonas Thulin på räddningstjänsten, och som var på plats under händelsen.

På söndagen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på E4 söder om Härnösand. Två bilar var inblandade i olyckan och vägen stängdes tillfälligt av.

Under arbetet på plats passerar en bil i mycket hög hastighet. Föraren var nära att köra på personalen från räddningsjänsten. Det framgår av ett inlägg på deras facebooksida.

Hänsynslös framfart

I det syrligt formulerade inlägget skriver inre befälet på räddningstjänsten i Höga Kusten-Ådalen. ”Tyvärr gick det i sådan hög hastighet att vi inte hann notera registreringsnumret och därför inte kan kontakta dig för att kontrollera att återstoden av din resa gick bra. Vi förstår att resan måste ha varit av stor vikt då det inte var möjligt att sänka farten och respektera oss som arbetar vid vägen.”

Inlägget som publicerades på facebook under söndagen Foto: SVT

Jonas Thulin utvecklar:

– Jag ser i ögonvrån hur en grå bil kommer i väldigt hög hastighet. Det gick på ett ögonblick – det svischade till. Min kollega blev jätterädd och chockad. Jag hann bli både rädd, arg och förvånad på samma gång, säger han.

Inlägget har delats flitigt och av kommentarerna framgår att anställda som jobbat i 20 år aldrig tidigare varit med om en sådan respektlös framfart vid en olycksplats.

Varningsljus påslagna

På plats ska det ha funnits flera räddningsfordon med varningsljusen påslagna. Trots det passerade personbilen i en fart som personalen uppskattar till minst 100 km/h.

”Hände det här på riktigt!!” frågar sig en anställd på räddningstjänsten och fortsätter: ”Tyvärr alla ni 95 procent förståndiga bilförare...vi måste göra totalavstängningar på grund av dessa avarter i trafiken.”

– Jag uppmanar folk att ha 30 kilometer i timmen som riktmärke, tänk på oss som jobbar på vägarna, säger Jonas Thulin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

”Jag blev fruktansvärt rädd”
Foto: SVT
Inlägget som publicerades på facebook under söndagen Foto: SVT